Geocaching

Geocaching is een leuke bezigheid waarbij je met behulp van een GPS navigatie apparatuur of een smartphone met een Geocaching App op zoek gaat naar verborgen “schatten”. Deze schatten bestaan uit een kokertje of doosje met daarin een logboekje waarin je de datum en (gebruikers)naam wordt ingevuld als bewijs dat je hem gevonden heb. Daarna log je hem online op de website geocaching.com. Dit kan je ook direct doen met je smartphone met de App Geocaching of C:geo voor Android.

Geocaches kan je vinden door een basic (gratis) of premium (betaald) account aan te maken. Hiermee krijg je, door in te loggen op de website van geocaching.com, toegang tot coördinaten en omschrijving van geocaches bij jouw in de buurt.
Er zijn verschillende type caches. Zo zijn er o.a. traditionele caches, puzzelcaches of multi caches. Bij de laatste twee zal je, om de cache te vinden, moeten puzzelen of opdrachten uitvoeren om bij het eind coördinaat te komen. De geocaches zijn in verschillende moeilijkheidsgraden en terreinwaarde welke in sterren worden aangeduid. Hoe meer sterrren, hoe moeilijker de cache te vinden of te benaderen.
Soms worden er ook events georganiseerd. Hier ontmoet je dan andere geocachers en soms worden dan ook nieuw caches gepubliceerd.

Geocaching brengt je naar plaatsen waar je soms het bestaan niet van weet. Zelfs bij jouw om de hoek. Vooral tijdens vakanties is dit een leuke bezigheid om zo de omgeving te ontdekken.

Ook kan je zelf caches plaatsen. Geadviseerd wordt om eerst zelf minimaal 100 caches gevonden te hebben. Goed inmeten van het coördinaat is een must. Op geocaching.com of Google vindt je hoe dit te doen.